Reviews

Anmelderne skrev (om Masquerade):

Tønder Festival: ULC QUINTET. 29. august 2003.
Folkemusikken gror vild og inderligt i disse år . Og en af de ukultiverede planter er ULC'en. En nyskabende fusion mellem folk og jazz med tre garvede folkemusikere og en ung jazzpianist samt verdensjazz-bassisten Mads Vinding. Denne lørdag udgav kvintetten en flot ny CD, men tilføjede en fremragende, besættende lytte-koncert om aftenen.
Finn Smed Sahlholdt, Jyllands-Posten.

"Det er musik, som på samme tid udstråler - og det lyder måske paradoksalt - pertentlighed, uden overhovedet at nærme sig det pillent-stillestående,- og boblende livfuldhed og lyst til at gå ind i unchargeted land. Og det er i højere grad end så meget andet, en musik, der skal høres snarere end beskrives. Men jeg kunnne selvfølgelig også bare have sagt: "noget af det mest spændende og og medrivende, jeg har hørt i lange tider. Uanset genre."
Thorbjørn Sjøgren, Folk & Musik.

"ULC, Peter Uhrbrand, Sonnich Lydom og Séamus Cahill, har atter begået et album, hvor de blander ældre dansk spillemandsmusik og traditionel irsk folkemusik i en fremadrettet jazzorienteret ramme.
For tre år siden udgav de det fine album "Spring", og "Masquerade" holder standarden til fulde. Det er alt andet end støvet. Sammen med Mads Vinding på bas og Peter Rosendal på piano, bringer de musikken op på et højt niveau, der bør give genlyd internationalt. Fremhæves skal den traditionelle ballade "The Snows They Melt the Soonest" med irske Seamus Cahill på vocal. Stort, smukt og bevægende.
Martin Blom Hansen, Berlingske Tidende.

"Gammelkendte toner kombineret med nye, grænseoverskridende musikalske udtryk. Folkemusik og jazz mødes i et smukt samspil på det tredie udspil fra ULC. Folkemusik-trioens samarbejde med den unge jazzpianist, Peter Rosendal, og den internationalt anerkendte jazzbassist, Mads Vinding, er der kommet noget meget flot og unikt ud af - selv om det umiddelbart forekommer svært at fusionere folk og jazz."
Hans Jørn Kristensen, Jydske Vestkysten.

Vellykket fusion mellem folk og jazz
Af FINN SMED SAHLHOLDT
Jyllands-Posten
ULC quintet hædret for årets album ved Danish Music Awards Folk 2004.
ULC quintet sætter stor pris på en lørdag aften i Tønderhal 1.
For godt et halvt år siden under Tønder Festival præsenterede gruppen sit nye udspil "Masquerade" for publikum, og i aftes samme sted modtog gruppen den mest prestigefyldte pris for årets album under Danish Music Awards Folk.
"Masquerade" er en alt andet end let tilgængelig plade, fordi ULC quintet med tre folkemusikere og to jazzudøvere naturligt nok fusionerer de to stilarter. Og det kræver fuld koncentration af lytteren at få alle de flotte detaljer med.
Ovenikøbet lykkes det for gruppen at overføre den svære fusionsmusik til scenen, hvor jazzbassisten Mads Vinding med sin erfaring fra spillesteder verden over i perioder med sin elegante håndtering af sit basinstrument svæver over det ellers tætte sammenspil.
Foruden Mads Vinding består ULC quintet af violinspilleren Peter Uhrbrand, sangeren og guitaristen Seamus Cahill, harmonikaspilleren Sonnich Lydom og jazzpianisten Peter Rosendal.
Set i bakspejlet kunne gruppen heller ikke undgå at vinde den fornemste pris. Allerede kvintettens første udgivelse "Spring" blev i 2001 kåret som årets udgivelse, og "Masquerade" er et endnu bedre eksempel på en vellykket fusion mellem jazz og folkemusik.

Buy Masquerade here

Reviews/ anmeldelser Sik og Sejs    Reviews/ anmeldelser Spring


Back
Home